Jiří Heřman, Střimelické uzeniny

Jiří Heřman, Střimelické uzeniny
Drazí přátelé dobré uzeniny,
dovolte abych se vám představil. Po získání výučního listu v oboru Řezník – uzenář v roce 1988 jsem postupně pracoval v několika masných provozech. Od roku 1993 jsem byl zaměstnán jako řezník hotelové kuchyně Motelu Konopiště, poté jako kuchař v restauraci U Fleků v Praze. V té době jsem začal pracovat na vlastních receptech.  O správnosti mé volby mě přesvědčily i posléze získané neblahé zkušenosti z konvenčních masných provozů. Po téměř dvaceti letech experimentování jsem roku 2014 spustil komerční výrobu uzenin a jiných masných produktů pod názvem Střimelická uzenina.
Masné výrobky z mé dílny obsahují jen kvalitní maso (vepřové, hovězí, skopové, zvěřina …), které si osobně vybírám u prověřených dodavatelů. Nepoužívám žádné polotovary a separáty, i koření si míchám sám. Naprostá většina uzenin je bezlepková.  Udím na bukovém dřevě. Na uzeniny (kromě salámů) používám výhradně přírodní střívka. Zjednodušeně řečeno do mé dílny přichází pouze syrové maso a koření a vychází z ní masné výrobky se stoprocentním podílem mé vlastní práce.
 
Jiří Heřman