Butter chicken

Butter chicken
2 porce
30 min

Ingredience

Butter Chicken

600 g kuřecích prsou

1 lžička mletého koriandru

1/2 lžičky mleté papriky

1/2 lžičky kurkumy

2  – 3 lžičky koření garam masala

200 g rajčatového pyré nebo nasekaných rajčat bez slupky

60 g oloupaného čerstvého zázvoru

4 stroužky česneku

2 lžičky bílého jogurt

1/2 lžičky mletého chilli

nerafinovaná mořská sůl

200 ml tučné smetany na šlehání

2 lžíce másla

 

Raita

1 středně velká okurka

1 lžíce nasekané čerstvé máty

1/4 lžičky mletého římského kmínu

1/2 lžičky koření garam masala

nerafinovaná mořská sůl

300 g plnotučného bílého jogurtu

 

Postup

Butter chicken

Maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do středně velké mísy. Přidáme koriandr, papriku a koření garam masala a sůl a vše důkladně promícháme. Koření by mělo být tolik, aby pokrývalo všechny kostky masa. Do středně velkého hrnce přidáme rajčata, najemno nasekaný zázvor a česnek, jogurt, kurkumu, chilli a sůl a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme do hladkého pyré. Poté směs necháme na středním plameni 5- 8 minut probublávat. Přidáme kuře, promícháme a na mírném plameni necháme pod pokličkou vařit, dokud kuře není křehké. Poté odendáme pokličku a vaříme dalších pár minut, dokud se nám omáčka nezredukuje (omáčka by měla být hustá). Poté přidáme smetanu a máslo, promícháme a dalších pět minut společně povaříme. Na závěr omáčku ochutnáme a případně dosolíme, či dokořeníme. Podáváme poprášené garam masalou společně s rajtou.

Raita

Okurku oloupeme a nakrájíme na co nejjemněší kousky. Do větší misky přidáme jogurt, koření a sůl a vše promícháme. Poté vmícháme nakrájenou okurku a mátu a případně dosolíme a dokořeníme. Vložíme na alespoň 15 minut do ledničky a podáváme.

Přejeme Vám dobrou chuť :)

Připravila pro Svět bedýnek Janča z food blogu cukrfree

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu