Čočkový salát s vejcem a rybou

Čočkový salát s vejcem a rybou
6 porce
120 min

INGREDIENCE:

  • 500 g čočky (nejlepší je drobná)
  • 1 velká cibule
  • 3 střední mrkve
  • 4 řapíky celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g balkánského sýra

 

  • 200 g baby špenátu
  • 2 listy kadeřávku
  • sůl, pepř, olivový olej
  • vejce
  • ryba

 

Postup, aneb jak jsem postupovala já:

Nejprve si dáme vařit čočku dle návodu.Rozehřejeme si pánev. Když je horká, přidáme na ní olivový olej a pokrájenou cibulku na drobno. Restujeme do zlatova.

Poté přidáme na malé kostičky pokrájenou mrkev a řapíkatý celer a opět cca 5 minut restujeme na střední plamen.Dále přidáme prolisované stroužky česneku a restujeme ještě tak 2 minuty. Štiplavost česneku je zde bonusemVypneme plotýnku a přidáme pokrájený balkánský sýr, listy špenátu a pokrájený kadeřávek. Osolíme a opepříme. Celou směs smícháme s čočkou. Přidáme pražená semínka (recept zde).Pro zpestření salátu si k čočce připravíme zastřené vejce a filet ryby. 

Připravila pro Svět bedýnek Katka z foodblogu Smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu